21 Haziran 2014 Cumartesi

TBB STAJ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİKLERİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI


Avukatlık stajına başlanabilmesi için “Staja kabul değerlendirmesi” ,  Staj döneminde ise “Staj Yeterlilik Değerlendirmesi” koşullarını öngören TBB Avukatlık Staj Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 17.06.2014 gün ve 29033 sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.
Bilindiği üzere TBB tarafından kabul olunan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanmamış, bunun üzerine TBB tarafından bu işlemin iptali için Başbakanlık aleyhine açılan davada Ankara 10. İdare Mahkemesi'nin 2014/452 esas sayılı dosyasında yürütmenin durdurulmasına karar verilmişti.
Geçiş hükmüne göre “Staja kabul değerlendirmesi” ve  “Staj Yeterlilik Değerlendirmesi”, yönetmeliğin yürürlük tarihi olan 17.06.2014 tarihinden itibaren 6 ay içinde (altıncı ayın son günü dahil) staja başvuranlar ile staj yapmakta olanlar hakkında uygulanmayacaktır.

İlgili yönetmelik için tıklayınız: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/06/20140617-11.htm

KAYNAK:http://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=9413&des=STAJA-KABUL-VE-STAJ-YETERLILIK-DEGERLENDIRMELERINI-ICERIR-TBB-STAJ-YONETMELIGI-DEGISIKLIKLERI-RESMI-GAZETEDE-YAYIMLANDI

14 Haziran 2014 Cumartesi

MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ'NİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU SEMPOZYUMDAN NOTLAR














14 Haziran 2014 tarihinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği'nin ( MÜHDER ) düzenlemiş olduğu "6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu Özel Hükümlerinin Değerlendirilmesi ve 6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Birlikte Uygulanması" başlıklı sempozyum Haydarpaşa Kampüsü Reşat Kaynar Konferans Salonunda gerçekleşti. Birçok katılımcının yer aldığı sempozyumda Av.İhsan Baran, Prof.Dr. Nevzat Koç, Prof.Dr.Turgut Öz, Prof.Dr.Selçuk Öztek, Prof.Dr.Serap Hevacı, Prof.Dr.Haluk Burcuoğlu, Prof.Dr.Seyithan Deliduman konuşmacı olarak yer aldı.

Sempozyumda, TBK'nın özel hükümler kısmında yer alan "saklama sözleşmesi, kefalet sözleşmesi, eser sözleşmesi, vekalet sözleşmesi" ile ilgili  eski kanun düzenlemeleri ve yeni kanunda yer alan ilgili hükümler tartışıldı. Yeni HMK'da düzenlenen görev ve yetki hükümleri özellikle yetki sözleşmesinin şartları ve kanun yolları ( Temyiz, istinaf ) ana hatlarıyla eski ve yeni düzenlemelerin sentezi ile birlikte dinleyicilere aktarılmaya çalışıldı.

Verimli geçen sempozyum sonrası, Marmara Üniversitesi Kampüsünü gezme fırsatımız oldu. Kampüsü buram buram tarih kokan Haydarpaşa yerleşkesi, tarihsel dokusu ve çarpıcı mimarisi ile halen eğitim imkanı sağlayan nadir üniversitelerimizden birisi. Aşağıda yer alan fotoğraf ise anlattığımız tüm bu özelliklerin en somut örneğini oluşturuyor.