3 Kasım 2011 Perşembe

OLMAZ OLSUN BÖYLE ADALET...

Haber: Cem TURSUN İSTANBUL - DHA

Odatv davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Nedim Şener, Milliyet Gazetesi’nde 2010’da yayımlanan “Siyah çanta odada yoktu" başlıklı haberi ile “soruşturmanın gizliliğini ihlal" ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Hakim, duruşmada Şener ile sanık Milliyet gazetesi eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hasan Çakkalkurt’un ayrı ayrı 20 bin 5 lira ödenmesi halinde kamu davasının ortadan kaldırılacağını söyledi.

40 BİN 10 LİRA YATIRILIRSA DAVA ORTADAN KALDIRILACAK
Hakim Hasan Gülver sanıklar hakkında Basın Kanunu’nun 19. maddesinin uygulanması ihtimalini göz önüne alarak, yasada öngörülen para cezasının alt sınırı olan 20 bin lira adli para cezası ve 5 liralık davetiye gideri ile birlikte sanıklar için toplam 40 bin 10 liranın 10 gün içinde yatırılması halinde, kamu davasının ortadan kaldırılacağını belirtti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nden habere konu olan tanık ifadesinin “gizlilik kararıö verilen evraklardan olup olmadığının sorulmasına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

ŞENER’İN 4.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Şener ve Çakalkurt’un TCK’nın “soruşturmanın gizliliğini ihlal" suçunu düzenleyen 285. maddesi kapsamında 1 yıl 6 aydan 4.5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Bknz: http://gundem.milliyet.com.tr/hakimden-sener-e-20-bin-lira-onerisi/gundem/gundemdetay/03.11.2011/1458937/default.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder