7 Şubat 2012 Salı

Yargıdan çıktım yola...

Güncel Hukuk Dergisi şubat sayısında " yargı" konusunu ele almış bulunmaktadır.Hepinize okumanızı tavsiye ederim.Henüz bende yeni alabildim, bugün okuyacağım :)
 Yargı bağımsızlığının tartışmaya konu olduğu bu günlerde çok anlamlı bir kapak konusu olmuş kanısındayım. Yargının kararlarına saygı duyulmalıdır ki asıl olan da budur. Ancak yargı,  son zamanlarda o kadar ilginç kararlar veriyor ki şaşıp kalmamak elde değil. Örnek versem bir dert vermesem ayrı bir dert...Ama bahsi geçen dergiyi okuyanlar bol bol örneklerini okuyacaklardır. (Düşüncemi açıklamaktan korkar hale geldim bağışlayın ! )
Okuyun, araştırın, gerçeği öğrenmek için çaba sarf edin. Her habere körü körüne inanmayın zira o haber gerçeği yansıtmayabilir. Bir hukukçu her türlü bilgiye şüphe ile yaklaşmalı, şüphe duymalıdır. Doğru bilgiye bile ilk başta şüphe duyulmalıdır. Tüm bunlar gerçeğe ulaşmanın yol göstericileridir. Hele ki hukuk öğrencisi iseniz daha çok araştırıp okumak gerektiğini bilmem hatırlatmama gerek var mı?
Unutmayınız ki "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olamazsınız" Uğur Mumcu'nun sözüdür. Doğrudur da...Bizlere çok vazife düşüyor. Üzülerek belirtmeliyim ki okumayan, eleştirmeyen, düşünmeyen, e bunlar olunca haliyle bilmeyen bir nesil yetişiyor.Mesela hukuk öğrencisi che guevara'yı bilmiyor. Yadırgamıyorum asla ama üzülüyorum. Çoğu gençlerin hepsi facebook'ta, msn'de, twitter'de, vs.
Zaman çok değerli bizler için. Öğrenecek çok şey var... Nesil tartışması bugünlerde tartışılan bir mevzu...Dindar gençlik yetiştirme arzusu...Tartışacak ne pek çok konu varmış. Gün gelir tartışırız elbet...Saygı ve Dostlukla...

Sinem Saçkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder