21 Eylül 2012 Cuma

Balyoz'da Karar Vakti...

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 7 saat 15 dakika ara verilmesinin ardından, mahkeme heyeti salona geldi. 
Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, mahkemenin hükmü açıklamak üzere ara verdiğini belirterek, "7 saat kadar üzerinde çalışmamıza rağmen hükmü tamamlayamadık, tam bir neticeye ulaşamadık. Malum sanık sayısı fazla... Hükmü açıklamak için duruşmayı yarın saat 14.00'e bırakıyoruz" dedi.


Başkan Diken'in bu açıklamasının ardından solanda bulunan izleyiciler alkış tuttu. Bunun üzerine sanıklar da izleyicilere dönerek alkışlamaya başladı. Bu sanıklardan bazılarının sandalyelerin üzerine çıktığı görüldü. 

İzleyiciler, alkışlar eşliğinde, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı.

Bazı sanıklar ile yakınlarının kararın açıklanmamasına tepki gösterdiği görüldü.

Atatürk posteri açıp, çeşitli marşlar söyledi

"Balyoz Planı" davasında mahkemenin kararını yarın açıklayacağını bildirmesinin ardından sanık yakınları, duruşma salonu önünde Atatürk posteri açıp, çeşitli marşlar söyledi.

Bayrak açan sanık yakınları, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "TSK bizim onurumuzdur" şeklinde sloganlar attı. Grup daha sonra İstiklal Marşı'nın yanı sıra Onuncu Yıl, Harbiye ve Gençlik marşlarını söyledi.

Grup daha sonra, cezaevi bölümüne otobüsle götürülen sanıklara da el sallayarak destek verdi.

Davanın sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ise basın mensuplarının soruları üzerine, davada sanıkların tüm delilleri çürüttüğünü ileri sürerek, "Ne karar verilirse verilsin eşlerimizin yanındayız" dedi.

Bu arada, salon dışında mahkemenin kararını bekleyenler arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de yer aldı.

CNN TÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder