2 Temmuz 2013 Salı

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ!


1 Temmuz 2013 Pazartesi… Doğuş üniversitesi hukuk fakültesinin ilk mezunlarını verdiği, benim ve birçok arkadaşımın hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olan tarih…

Gurur, heyecan, mutluluk, telaş ve biraz hüzün… Bu duyguların karmasından oluşan bir hissiyat… Tam 4 yılın vermiş olduğu bir alışkanlık, yoğun tempo, deli gibi ders çalışma, sınavlara hazırlanma ardından mezuniyet… Her şey planlı ve programlıyken, onca yoğun çalışmanın sonrasında sınavların ve tabi üniversitenin bitmesi bir boşluk yaratıyor insanda ister istemez.
Geleceğin parlak hukukçuları olarak bizler; hukuk mesleğinin bizlere tanımış olduğu yetkileri kötüye kullanmayacağımıza ve kanunlara, hukuka, anayasaya uygun davranacağımıza dair yemin ettik.



İnanıyorum ki, ben de dahil olmak üzere tüm mezun arkadaşlarım verdikleri yemini eksiksiz olarak yerine getireceklerdir ve her zaman adil olacaklardır. Çünkü, yeryüzünün özgürlük ve adaletinin, barışın ve hukuk devletinin, kişi özgürlükleri ve güvenliğinin sağlanması, insan hakları onurunun korunması artık bizlerin de görevidir.



Hukuk fakültesi, her ne kadar bir ömür törpüsü gibi algılansa da hukuk bilimine ilgi duyan her kişinin “usanıp, bıksa dahi” yine de severek ve merak duyarak okuyacağı bölümlerden biridir. Mezun olunduğunda da birçok mesleki seçenek sunan nadir bölümlerden olduğunu söylemeye gerek olmasa da bu hususu yine de belirtmiş olalım.


Yeri gelmişken, fakülteyi derece ile bitiren arkadaşlarımı bu köşeden tebrik ve takdir ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum ve tabi diğer mezun arkadaşlarımızda…

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesini tercih edecek olan adayların birazdan bahsedeceğim akademik kadroyu baz alarak şanslı olduklarını söylemek gerekir.

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesinin akademik kadrosundan bahsetmezsem bu yazı eksik kalır. İfade etmeliyim ki, bütün hocalarımın benim için ayrı bir yeri ve önemi vardır. Bıkmadan, usanmadan her zaman destek sağlayan, dinleyen, eleştiren, yol gösteren/fikir veren değerli,kıymetli hocalarımı her zaman hatırlayacağım.

Özellikle, Prof.Dr. Hasan Fehim Üçışık, Prof.Dr. Güzin Üçışık, Prof.Dr.İnci Kaner, Prof.Dr.Niyazi Öktem, Doç.Dr. Türker Yalçınduran, Doç.Dr. Murat Balcı, Yar.Doç.Dr.Selman Karakul, Yar.Doç.Dr. Orhan Kuzu, Diplomamı bana takdim eden değerli hocam Yar.Doç.Dr.Nesrin Akın Sunay ve Yar.Doç.Dr. Ömer Sever ile Doç.Dr.Argun Köteli hocama şükranlarımı ve saygılarımı sunarım.

Bahsetmezsem yine bu yazının eksik kalacağını düşündüğüm araştırma görevliliğini sürdüren hocalarımdan; her konuda büyük desteğini aldığım, özellikle yazınsal çalışmalarımda bana yol gösteren/ teşvik eden, mezuniyetimde dahi teşvik etmeye devam eden, birçok hukukçuya göre örnek bir hukukçuluk sergilediğini ve akademik hayatının parlak olduğu ve olacağını düşündüğüm Arş.Gör.Osman Serkan Gülfidan’a bu köşeden teşekkür ediyorum.

Arş. Gör. Nurhan Hacıibrahimoğlu’na her türlü desteğinden, hoşgörüsünden ve pozitif enerjisinden dolayı sevgi ve saygılarımı bu köşeden iletmiş olayım.

Arş.Gör.Çağatay Çınar’a bıkmadan, usanmadan her türlü sorunumuzla ilgilendiği ve mütevaziliği için bu köşeden saygılarımı ve teşekkürlerimi sunarım.

İsimlerini sayamadığım ve bu nedenle affına sığındığım diğer hocalarıma da sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Son olarak Fakülte Sekreterimiz Sevgili Ülkü Ayaz’a her türlü destek ve yardımı için teşekkür ederek bu faslı tamamlamış olalım.

İcra İflas Hukuku dersimizin hocası: “Sudan çıkmış balığa döneceksiniz mezun olduğunuzda” derdi. Ne derece doğru olur bilemem ama bunu zaman gösterecektir.

Bizler, yani çiçeği burnunda hukukçular, Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ilk mezunları olarak yakmış olduğumuz meşaleyi bizden sonraki hukuk öğrencilerine devrederek, sorumluluklarımızın bilinci içersinde yol almaya devam edeceğiz.

Sonsuz Sevgilerimle;

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Sinem Saçkan





2 yorum:

  1. Adsız7/09/2013

    Tebrik eder, mesleki yaşantınızda başarılar dilerim. İnşallah seneye de ben yaşarım bu mutluluğu.


    Yazan: 3.Sınıf Hukuk Öğrencisi

    YanıtlaSil
  2. Adsız8/30/2013

    Tebrik ederim, Allah yolunuzu açık etsin. Serkan Hoca bana da çok yardımcı oldu, sağolsun. Buradan ona da teşekkür ederim.
    Hukuk fakültesi 2.sınıf

    YanıtlaSil