30 Temmuz 2013 Salı

TSK'nın vazife tanımı değişti

TSK'nın Cumhuriyet'i koruma görevi bitti

6496 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 13 Temmuz'da Meclis'te kabul edildi. Yasal düzenleme Cumhurbaşkanlığı'na ise 22 Temmuz tarihinde gönderildi. Gül, Cumhurbaşkanlığı'nın hukuk uzmanlarının yaptığı incelemenin ardından torba yasa olarak adlandırılan düzenlemeyi bugün onayladı. Yasa, yarın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Önceki yasanın 35. maddesinde yer alan "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi: Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" ifadesi yasadan çıkartıldı. Yeni yasada, TSK'nın vazifesi şöyle tanımlandı:
"Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurtdışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır."

Yeni askerlik tanımı
Yasada, askerlik tanımındaki "Türk vatanını, istiklali ve Cumhuriyetini korumak" hükmü çıkarıldı. Yeni tanım, "Askerlik; Harp Sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir" şeklinde yapıldı. 
KAYNAK: MİLLİYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder