2 Mart 2014 Pazar

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ MART’TA BAŞLIYOR

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliğinin koordinatörlüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerin ana teması ‘Çocuk Gelinler Sorunu’ olarak belirlendi. İKKB’nin etkinlikler için sloganı: ’Çocuk Gelinler sorununa son vermek için elele’.


İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ile birlikte Kadın Kuruluşları Birliği etkinlikleri Mart ayı boyunca devam edecek. İstanbul Barosunu Kadın ve Çocuk Haklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan toplantılarda Baro’yu temsil edecek.

Aydeniz Alisbah Tuskan’ın katılacağı etkinliklere şöyle:

  • 5 Mart 2014 Çarşamba günü Şişli Mehmet Kısak Anadolu Lisesi Atatürkçü Düşünce Kulübü öğrencilerinin düzenlediği toplantıda ‘Türkiye ve Dünyada Kadın’ konulu bir konuşma yapacak.
  • 7 Mart 2014 Cuma günü saat 18.00’da Yeminli Mali Müşavirler Odasında düzenlenecek toplantıya ‘Türkiye’de Kadın’ konulu bir konuşma yapacak. Toplantıda Sanatçı Ayla Algan ve Gazeteci-Yazar Nedim Şener de konuşacak.
  • 8 Mart 2014 Cumartesi günü saat 13.00-15.00 arasında Şişli Belediyesi Kent Merkezinde ‘Hukuki/sosyal açıdan çocuk evlilikleri’ konulu düzenlenen toplantıda ‘Çocuk Yaşta Evliliklerin Kadın ve Çocuk Hakları Açısından Hukuki Değerlendirmesi’ konulu bir konuşma yapacak.
  • 9 Mart 2014 Pazar günü saat 15.00’da Levent Kültür Merkezinde sunulacak ‘İnsanlık Hali’ adlı tiyatro oyunundan önce ‘Dünya Kadınlar Günü’ konulu bir konuşma yapacak.
  •  
  • 11 Mart 2014 Salı günü saat 11.00’da Kasımpaşa, Piyalepaşa’da İTO Kadınlar Çeşmesi İlköğretim Okulunda düzenlenen veli toplantısına konuşmacı olarak katılacak.
  • 12 Mart 2014 Çarşamba günü Eyüp Belediyesi Salonunda İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezince düzenlenecek ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 6284 Sayılı Yasa’ konulu paneli yönetecek. Panelin açılış konuşmasını İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Sekreteri Av. Bahar Ünlüer Öztürk yapacak, Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Hale Akgün ve Kadın Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Afet Gülen Köse panelde konuşmacı olarak yer alacak.
  • 14 Mart 2014 Cuma günü saat 11.00-13.00 arasında Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezinde düzenlenecek toplantıyı yönetecek ve ‘Çocuk Gelinler Sorunu’ konulu bir konuşma yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder