22 Kasım 2012 Perşembe

Modern Dolandırıcılık



Bilişim suçları günümüzde yabana atılmaması gereken bir mesele...Bazı hackerler bilgisayarınıza öyle bir virüs bulaştırıyor ki bu virüsten kurtulmak oldukça güç hale geliyor. Yaşanılan bir hadiseden yola çıkmak gerekirse, Hesapta İnterpol (Uluslararası Polis Teşkilatı) olarak bilinen bir kurumun adı kullanılarak aniden resminiz çekiliyor ve ekranda bir kenarda resminiz öbür kenarda interpol başlığı altında yabancı dille yazılmış" suç işlediniz!" yazısı... Şu kadar parayı şu hesaba yatırmanız gerekmektedir aksi takdirde hapis cezası olarak 2 ile 8 yıl arasında cezalandırılacaksınız. Böyle bir dolandırıcılık türü...Hadi ben hukukçuyum kolay kolay kanmam bu tuzağa ama peki o anki psikolojik durumla resmini ekranda gören kişi ya ciddiye alıp o parayı hesaba yatırırsa? Durum vahim...
Sanırım teknoloji geliştikçe çağ atlanılmakla kalınmıyor, işlenilmekte olan suçlarda  bu teknolojiye ayak uyduruyor.Bahsi geçen durum bunun bir ispatıdır.
Bu durumla karşılaşanların bu tarz uyarılara itibar etmemesi gerekir.Unutmayalım ki kişi suç işlemiş olsa bile savunması alınmadan cezalandırılmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder