13 Şubat 2013 Çarşamba

ASLA FAİLİ OLAMAYACAĞIMIZ BİR MADDEDEN DAVA AÇILDI


İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 11 Şubat 2013 Pazartesi günü saat 21.30’da SKYTÜRK360 Televizyonunda konuk olarak katıldığı programda, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.


Kocasakal, 10. Ağır ceza mahkemesini basma, adil yargılamayı etkileme, baro yönetiminin düşmesi ve görev suçu iddialarına ilişkin ayrıntılı açıklamalar yaptı. Bütün bu iddiaların belli odaklardan kaynaklandığını, yargının ayakta kalmış tek unsuru savunmayı ve onun örgütü olan baroları etkisiz kılma gayretleri bulunduğunu belirten Ümit Kocasakal, “Seçimle ele geçiremedikleri İstanbul Barosunu başka yöntemlerle ele geçirmeye ve susturmaya çalışıyorlar. Buna kimsenin gücü yetmez” dedi.

İstanbul Barosuna karşı girişilen saldırı ve baskı girişimlerinin ‘Hukukun Üstünlüğü Grubu’ dışında kalan avukatları kenetlediğini ve seçimli bir Genel Kurulda oylarının %80’e çıkabileceğini belirten Kocasakal, yargının dizayn edilmesinden sonra sıranın barolara geldiğini, baronun etkisiz, avukatların güçsüz bırakılmasının halkın hak arama özgürlüğünü olumsuz etkileyeceğini ve mağduriyetin artacağını söyledi. Ümit Kocasakal, Yargıtay ve Danıştay’ın kapatılarak tek çatı altında birleştirilmesine ilişkin bir soruyu ise ‘Majestelerinin yargısını oluşturma çabaları’ olarak niteledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder