7 Mart 2013 Perşembe

Yeni Kartal Anadolu Adliyesinden İzlenimler

Kartal Anadolu Adliyesi faaliyete girdi. Hukuki Yorum olarak oldukça iddialı olan dünyanın en büyük adliye "sarayını" ziyaret ettik. İzlenimlerimizden belli başlı noktaları okuyucularımıza paylaşmak istedik.

Adliye fiziksel anlamda oldukça görkemli-ihtişamlı bir görüntüye sahip. Bahçe kısımında bulunan manidar heykeller bu ihtişamı tamamlayan bir yap-boz parçası. Adalet tanrıçasının gözleri bağlı mıydı göremedik ama kesin olan bir şey varsa da, o da Adalet tanrıçasının kılıcının oldukça keskin gözüktüğüdür...

Otoparkın büyüklüğü park sıkıntısı yaşanmadığını ve yaşanmayacağını gösteriyor.

Adliyenin içine girdiğinizde ( B kapısı/ B blok -4 kat) x-ray cihazlarından geçiriliyorsunuz. Güvenlikte bir sıkıntı yok. Asansörler ihtiyacı karşılar mı tartışılır ama kimisi tek katlarda kimisi çift katlarda işlev görüyor tasarımı bu şekilde yapılmış.Bizce, her katta durmasın diye bunu düşünmüş olabilirler.

Yürüyen merdivenler ve normal merdivenler asansörü tercih etmeyenler için kullanıma açık.

Adliyenin içi temiz ve ferah. Adliye personeli her konuda ilgiyle yardımcı olmaya çalışıyor. Her katta bolca oturma yerleri var. Tablolarla, adliyenin duvarları klasik adliye duvarı olmaktan çıkmış. Görselliğe büyük önem verilmiş.

Katlarda yönlendirici-bilgilendirici krokiler var.

Duruşma salonları güvenlikli ve geniş yapılmış.

Mübaşirler oldukça kibar ve görevlerini büyük bir özveri ile yapıyorlar.

İlgimizi çektiği için 5.ağır ceza duruşmasına "geleceğin hukukçuları olacağımızdan" heyecanla girmek istedik ve girdik. O esnada kim ne olmak istiyorsa hakime-savcıya-avukata hayranlıkla bakmıştır eminim. Yargı çalışanları görevlerini layıkıyla yerine getiriyor bunda kuşku yok.

Hele ki bizi resmen sınava sokan bir savcı vardı ki, daha o anı daha unutacağımı sanmam. "Kanununuz var mı? yok. Kanunsuz gezilir mi hiç?" şeklindeki diyalog bir daha kanunsuz adliye binasına girmeyeceğimin bir başlangıcıydı...

TCK 120.madde ve zincirleme işlenen suç sınav konumuzdu. Karşımızda 4 kişilik heyet vardı sanki sanığı değilde bizi sorguya çeken.

 Konu kasten adam öldürme...arka kapıdan jandarma eşliğinde gelen sanık...4 tane sanık avukatı ayrı ayrı savunma yapmak için hazır ve nazır...

Adliyenin içinde kitapçı, yemek yerleri, bankalar da var. İdari personelin yemek ücreti 6 TL. Yemekler güzel-lezzetli-hijyenik ortamda yapılıyor.Tek sıkıntı kalabalık olması.

Tuvaletler hijyenik, herhangi bir su akması yok. Engelliler ayrıca düşünülmüş.





Ulaşımı rahat ve kolay.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder