16 Ocak 2022 Pazar

AVUKAT EMRE TOKMAK İLE AVUKATLIK MESLEĞİ ÜZERİNE

 

1


KENDİNİZDEN KISACA BAHSEDEBİLİR MİSİNİZ?

İstanbul’da doğdum, Orta öğrenimimi Ergün Öner Mehmet Öner Anadolu Lisesi'nde tamamladım. Ardından Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak 2014 yılında mezun oldum. Yaklaşık 7 senedir faal olarak Avukatlık mesleğini icra etmekteyim.

HUKUK FAKÜLTESİNİ OKUMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ?

Küçüklüğümden beri içimde daha fazla sosyalleşme arzusu vardı. İnsanların sorunlarını çözmek bana mutluluk veriyordu. Avukat olan teyzem de hukuk fakültesini okumaya karar vermemde önemli bir etken oldu.

HUKUK FAKÜLTESİNİ OKUMAK İSTEYENLERE TAVSİYENİZ NELERDİR?

Avukatlık gerçekten yüksek enerji isteyen ve stresli bir meslek. Fiziki ve mental açıdan sürekli kendinizi üst seviyede tutmanız gerekiyor, ayrıca güncel mevzuatları takip etmeniz büyük önem arz ediyor. Bu hususları göz ardı etmesinler.

TÜRKİYE’DE AVUKAT OLMANIN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI SİZCE NELERDİR?

Her şeyden önemlisi Avukatlık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de saygı gören bir meslek. Ancak bazen özel hayatı ihlal edecek bir biçimde gece yarısı arayanlar oluyor dezavantaj olarak bunu söyleyebilirim.

İDEAL MÜVEKKİL-AVUKAT İLİŞKİSİ SİZCE NASIL OLMALIDIR?

İki tarafın da birbirlerine karşı yükümlülükleri var. Öncelikle aralarındaki ilişki tamamen saygı çerçevesinde olmalı. Gizlilik kurallarına önem verilmeli. Avukat, aldığı davalarda mesleğinin gerektirdiği özen yükümlülüğüne uygun davranmalı; müvekkil de davaya ilişkin bildiği bütün hususları tüm açıklığıyla anlatmalıdır.

AVUKATLIK MESLEĞİ İLE İLGİLİ EN TEMEL SORUN SİZCE NEDİR? BU SORUNUN GİDERİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR?

İnsanların Avukatlara danışmanlık ücreti vermek istememeleri büyük sorun. Bu bilince ulaşmaları için belki mevzuata mevcut sistemden farklı yeni hükümler koyulması gerekebilir. 

ARABULUCULUK SİSTEMİ HAKKINDAKİ OLUMLU/OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR? MEVCUT SİSTEMİ DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ?

İhtilafların çözümünde etkili ve hızlı bir müessese olduğu için Arabuluculuk sistemini yararlı buluyorum.

      AVUKAT OLARAK KENDİNİZE ÖRNEK ALDIĞINIZ BİRİLERİ VAR MI?

Avukat olarak kendime örnek aldığım birisi yok.

Katılımınız ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder