3 Aralık 2015 Perşembe

ÖZGECAN ASLAN DAVASINDA KARAR GÜNÜ!

Türkiye’yi sarsan Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan cinayetinin failleri olarak yargılanan dolmuş şoförü Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava bugün başladı. Davadan nasıl bir sonuç çıkacağı merakla beklenirken, Umut Vakfı’nın kadın cinayetleri ile ilgili açıkladığı rapor ise ürkütücü.  
Özgecan Aslan cinayetinin kadına yönelik erkek şiddeti ve cinayetler için ‘milat‘ olacağı iddia edilmesine karşın, 2015 yılının ilk 10 ayında 346 kadının cinayete kurban gitti.
Umut Vakfı’nın açıklamasına göre 268’i tabanca, tüfek, bıçak gibi çeşitli silahlarla olmak üzere 345 vakada toplam 346 kadın öldürüldü, bir kısmı ağır olmak üzere 73 kadın yaralandı.
Toplam 46 eş, eski eş veya sevgili de karısını veya sevgilisini öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti, intihar girişiminde bulunan bir koca yaralandı. Bir kısmı ağır yaralanan kadınların daha sonra ölüp ölmediği bilinmiyor.
En fazla cinayet İstanbul’da
2014’te 306 kadın öldürülmüştü

Silahla işlenen kadın cinayetlerinin en çok yaşandığı illerin başında 29 kadının öldürüldüğü, dördünün de yaralandığı 28 kadın cinayetiyle İstanbul geliyor. İstanbul’u, 14 kişinin öldürüldüğü, sekiz kişinin yaralandığı 18 kadın cinayetiyle İzmir takip ediyor.
15 kişinin öldürüldüğü, bir kişinin yaralandığı Ankara, 12 kadın cinayetiyle üçüncü sırada. Sekiz kadının öldürüldüğü, altı kadının yaralandığı Adana, yine 12 kadın cinayetiyle üçüncülüğü paylaşıyor.
Dokuz kadının öldürüldüğü, üç kişinin yaralandığı Kocaeli ise 11 kadın cinayetiyle dördüncü sırada. Bütün toplumun tepkisini çeken Özgecan Aslan cinayetinin yaşandığı Mersin, 10 cinayetle altıncı sırada.
Mersin’i dokuz kadın cinayetiyle Gaziantep, sekiz kadın cinayetiyle Diyarbakır takip ediyor.
Umut Vakfı, 2014 yılındaki ilgili vakalarda 306 kadın ve onları korumaya çalışan yakınlarıyla birlikte 314 kişinin öldürüldüğünü hatırlattı.

KAYNAK: http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/ozgecan-aslan-cinayeti-hani-milat-olacakti-977333/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder